Teksti kirjan takaa: Huikea muotokuva Andy Warholista joka kohosi slummista New Yorkin taidemaailman, showbisneksen ja seuraelämän kiistattomaksi keskipisteeksi. Paljastavan elämäkerran on kirjoittanut Warholin läheinen työtoveri ja ystävä Victor Bockris.

"Haluan olla yhtä kuuluisa kuin Englannin kuningatar." - Andy Warhol

Oma kommentti kirjasta: Luen mielelläni elämäkertoja. Tämä oli mielestäni niin hyvä, että luin sen kahteen kertaan, mitä teen aika harvoin. Nyt oli kuitenkin niin mielenkiintoinen kirja, erikoinen elämäkin tietysti kiehtoi, se, että köyhä maahanmuuttajaperheen poika kohosi suureen kuuluisuuteen, menestykseen ja rikkauteen tekemällä sitä mistä piti - maalasi kuvia.

Koska kirjan kirjoittaja oli Warholin läheinen ystävä, hän pystyi kertomaan hyvinkin yksityiskohtaisia tietoja, lukiessa tuntui, kuin olisi itse ollut tapahtumapaikoilla mukana yhtenä henkilönä. Samalla myös henkilön luonteenpiirteet ja tavat tulivat tutuiksi, sekä myös eri vaiheet taiteen tekemisessä.

Kirjassa ei esitellä juurikaan Warholin taidetta - kirjastoista löytää kyllä sitten 500-sivuisia opuksia, jotka esittelevät lähes yksinomaan Warholin tekemiä kuvia. Sen sijaan valokuvia hänen lapsuudestaan, sukulaisistaan ja ystävistään on runsaasti. Elämäkertateoksena tämä on yksi parhaista, mitä käsiini on toistaiseksi sattunut.

*****