Kirjoittajat: Norwell ja John Heinerman

Takakansitekstiä: Tämä menestyskirja paljastaa vuosisatoja vanhat itämaiset salaisuudet, jotka ovat auttaneet tuhansia ihmisiä pudottamaan painoaan 5-7 kiloa vain 7 päivässä - ja pitämään sen jälkeen painonsa myös kurissa.

Siinä missä tavanomaiset dieettiohjelmat aiheuttavat näläntunnetta ja vaativat monesta hyvästä luopumista, tämän kirjan helpot ohjeet, joilla saa aikaan nopeita ja näkyviä tuloksia, auttavat terveellisen elämän ja nautinnon nimissä saavuttamaan pysyvän painonpudotuksen. Itse asiassa, kirjan ohjeita noudattamalla ylipainoinen ihminen voi mahdollisesti jopa lisätä syömistään, ja pudottaa silti painonsa normaalitasolle!

Yksi itämaisen ruokavalion tärkeistä osasista on "negatiivisen energian ravintoaineet". Norwellin mukaan näiden hämmästyttävien ruoka-aineiden sulaminen elimistössä vaatii enemmän energiaa kuin mitä ne elimistöön tuovat. Mitä enemmän siis syöt näitä ruoka-aineita, sitä tehokkaammin painosi putoaa.

Tarkastettu ja päivitetty ruokavalio ja ravitsemustietous kaikista Tyynenmeren alueeen maista yksien kansien väliin koottuina, tässä joitakin esimerkkejä kirjan merkittävästä annista...

- "Elinvoimainen" painoa ylläpitävä ruokavalio, joka katkaisee tavanomaisten dieettien aiheuttaman jatkuvan kierteen painonlaskuineen ja -nousuineen.

- Täydellinen luettelo negatiivisen energian ravintoaineista ja ohjeita näiden käyttämiseksi aterioiden valmistamisessa siten, että painosi putoaa kilon päivässä, aina ihannepainoosi saakka.

- Kuinka lisäät itämaiseen ruokavalioon makua ravitsevasti ja ilman rasvaa.

- Vihjeitä ja ohjeita makean nälkään ilman paino-ongelmia.

- Yksinkertaisia ravitsemusneuvoja, jotka auttavat sinua laihduttamaan turvallisesti ja tehokkaasti.

Löydät myös lukuisia maukkaita, helposti valmistettavia ruokaohjeita sekä ateriaehdotuksia, jolla saat vaihtelua päivän ruokiin eikä sinun tarvitse laskea kaloreita... luetteleon ruoka-aineista, joita tulee välttää, tärkeistä vitamiineista ja kivennäisaineista sekä ruoka-aineista joista niitä saa... sekä kymmeniä kertomuksia ihmisistä, joitka elävät onnellisempaa, terveempää ja hoikempaa elämää tämän merkittävän ruokavalion ansiosta.

Edesmennyt Anthony Norvell oli oppinut itämaiden tuntiaja mystinen filosofi ja opettaja, joka omisti useita vuosia tutkimustyölle löytääkseen tehokkaan ja luonnollisen ruokavalion, joka yhdistäisi painonpudotuksen ja nautinnon. Hänen aikaisempiin teoksiinsa kuuluvat Norvell's Dynamic Mental Laws for Successful Living, Mind Cosmology ja Universal Secrets of Telecosmic Power. John Heineman, menestynyt terveyskirjailija, on maailmankuulu tiedoistaan luonnonmukaiseten elintarvikkeiden alalla. Hän asuu Salt Lake Cityssä, Utahissa, USA:ssa.

Oma kommentti: Kirjan parasta antia olivat mielestäni hyvät ja vähäkaloriset ruokaohjeet, joita tunnollisesti noudattamalla on mahdollista laihtua muutama kilo, tuskin kuitenkaan kiloa päivässä, kuten mainosteksti väittää. Negatiivisen energian ruoka-aineet -termi tuntuu hiukan kummalliselta. Muutenkin kirja vaikutti hieman sekavalta, ja loppuosan tehokkampi dieetti oli niin mahdoton ja yksipuolisuudessaan epäterveellinenkin, että epäilen, viitsiikö kukaan sellaista noudattaa.

***