Kirjan esittelytekstiä:

Ekologinen sisustaminen on nyt tapetilla - uuden tavaran haalimisen sijaan muodistetaan vanhaa. Kirpputoreilta haalituista esineistä syntyy pensselinheilautuksella ajattomia, tunnelmallisia sisustuselementtejä. Ekodeko opastaa näkemään käytetyn esineen mahdollisuudet ja antaa ohjeita ja vinkkejä esineiden kunnostukseen sekä siihen, mitä kannattaa pitää silmällä mummon vinttiä penkoessa.

Käytännölliset ohjeet ja ihastuttavat kuvat innostavat käyttämäään mielikuvitusta ja luomaan vanhasta uutta: huonekaluja, koriste-esineitä ja käyttötavaroita. Ekodekon kauniit ja kekseliäästi toteutetut sisustusesineet osoittavat, että ekosisustajan ei tarvitse tinkiä tyylikkyydestä.

Raija Puukko (s. 1955) on ekotaiteilija, joka on hyödyntänyt erilaisia kierrätysmateriaaleja taide- ja sisustusesineissään jo parinkymmenen vuoden ajan. Kirjan viehättävän ulkoasun ovat toteuttaneet valokuvaaja Marjo Koivumäki ja graafikko Satu Kontinen.

Oma kommentti:

Hauskoja ja edullisia vinkkejä sisustukseen. Kirjan ohjeet esim. huonekalujen maalaukseen ovat selkeät ja aloittelijankin on helppo toimia niiden mukaan. Lisäksi kirja on kaunis.

*****